Alegeri prezidențiale în Coreea de Sud. Candidații, transformați în personaje din Game of Thrones, Pokemon Go sau Rocky

Data actualizării: Data publicării:
game of thrones

Moon Jae-In, fost avocat specializat în apărarea drepturilor omului, și-a început miercuri dimineața mandatul de președinte al Coreii de Sud, pentru cinci ani, după ce a câștigat detașat alegerile derulate cu o zi înainte. 

 

Conform rezultatelor definitive ale Comisiei Electorale Naționale, Moon, 64 de ani, care a candidat sub culorile Partidului Democratic de Centru Stânga, favorabil unei forme de dialog cu Phenianul, a obținut 41,10% din sufragii, adică 13,4 milioane de voturi. Al doilea clasat, conservatorul Hong Joon-Pyo, a întrunit 24,03%, iar acesta a fost urmat de centristul Ahn Cheol-Soo, cu 21,4%.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Alegătorii din Coreea de Sud nu s-au plictisit însă urmărind la televizor știrile despre alegeri și numărarea voturilor, informează Time. Posturile TV s-au întrecut în transpunerea celor trei candidați în cele mai ciudate „ipostaze”. Moon Jae-In, Hong Joon-Pyo și Ahn Cheol-Soo au fost, în funcție de postul TV urmărit, personaje din Game of Thrones, Pokemon Go, jucători de curling, artiști hip hop(la postul SBS), piloți de mașinuțe de curse și artiști K-Pop (la postul MBC).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri