Alexis Tsipras: Un vot negativ duminică nu înseamnă că ne despărțim de Europa. Vrem un acord mai bun pentru Grecia

Data publicării:
TSIPRAS DOI 22

Mesajul a fost transmis la televiziunea greacă de stat. Şeful executivului de la Atena a ţinut să precizeze că votul de duminică nu este un vot pentru apartenenţa Greciei la zona euro, ci priveşte termenii acordului cu creditorii internaţionali.

„Un vot negativ nu înseamnă că ne despărţim de Europa. Vrem un acord în termeni mai buni pentru Grecia. Prin urmare, vă invit să spuneţi NU campaniei de intimidare. Vă îndemn să spuneţi NU celor care vor să intraţi în panică. Vă îndemn să decideţi ceea ce e mai bine pentru viitorul vostru. Vă îndemn să votaţi pentru democraţie şi bun simţ. Ceea ce trebuie să decidem la votul de duminică nu priveşte apartenenţa noastră la zona euro, ci dacă vom consimţi sau nu la moartea lentă a economiei noastre şi la deteriorarea societăţii noastre”, a declarat Alexis Tsipras.

Intervenţia premierului elen vine în contextul în care şeful negociatorilor europeni în relaţia cu Atena a declarat ieri că un vot negativ înseamnă practic ieşirea Greciei din uniunea monetară.

Citiți și:

Lichiditățile din Grecia, pe cale de dispariție în trei zile – surse

FMI: Guvernul de la Atena, vinovat pentru situația în care a ajuns Grecia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri