Angelina Jolie, acuzată că a exploatat copii nevoiaşi: „E clar dusă”

Data publicării:
jolie
Foto: Guliver/GettyImages

Actriţa şi regizoarea Angelina Jolie este acuzată în mediul online că a exploatat copii nevoiaşi din Cambodgia în timpul procesului de casting pentru filmul „First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers”, realizat pentru Netflix.

jolie
Foto: Guliver/GettyImages

Procesul de casting pentru acest film a fost unul bizar, scrie NME. Copii săraci au fost puşi să joace o scenă în care furau pentru bani.

În interviul acordat revistei Vanity fair şi publicat recent, ea a povestit că directorii de casting au vizitat orfelinate, companii de circ, şcoli sărace, pentru a găsi copii care au „experimentat greutăţi”.

„Directorii de casting au făcut un joc mai degrabă deranjant prin realismul lui: au pus bani pe masă şi le-au cerut copiilor să se gândească la un lucru pentru care ar avea nevoie de ei, apoi să îi înhaţe”, se arată în interviu. „Directorul se prefăcea că îl prinde pe copil, iar el trebuia să inventeze o minciună”.

Rolul respectiv a fost dat lui Srey Moch, o fată care a fost descoperită într-o şcoală din Cambodgia. „Srey Moch a fost singurul copil care s-a uitat mult, mult timp la bani”, a spus Jolie. ”Când a fost nevoită să îi înapoieze, a fost copleşită de emoţii. Întrebată mai târziu pentru ce lua banii, a spus că bunicul ei a murit şi că familia nu avea suficienţi bani pentru o înmormântare frumoasă”.

Metoda de casting i-a adus ambasadoarei UNICEF numeroase critici. „Ce joc psihologic crud pe care să îl faci unor copii săraci”, a scris un utilizator de Twitter. „Angelina Jolie e nebună”.

„Angelina Jolie este clar dusă, dacă ea crede că această formă de exploatare este OK”, a fost un alt mesaj.

Lungmetrajul este o adaptare a volumului de memorii omonim semnat de Loung Ung şi descrie o poveste de război – genocidul Kmerilor Roşii, relatată din perspectiva unui copil. Angelina Jolie este coscenarist, producător şi regizor al acestui proiect cinematografic.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri