Ariel Sharon a vizitat ultima oară România în 1988

Data publicării:
ariel cu familia captura

Atunci a participat la slujbele de la sinagogă și a vrut neapărat să se plimbe pe străzile pe care au copilărit fostele sale soții. Tot atunci a vrut să viziteze mai multe case în care locuiau evrei, însă puțini dintre ei mai trăiau.

În anul 2000, soția sa, Lily Sharon, fostă Zimmerman, a încetat din viață, iar în anul 2001 a primit o nouă invitație din partea comunității evreiești să vină la inaugurarea Templului. Nu a putut fi prezent, însă a răspuns invitației printr-o simplă scrisoare.

Ariel Sharon a fost căsătorit de două ori. Prima dată cu Margalit Zimmerman, o evreică din Braşov. Cu ea a avut un copil, Gur, care a murit în 1967, împuşcat din greşeală cu arma tatălui său. Margalit a murit în 1962, într-un accident de maşină, iar Ariel Sharon a luat-o de soţie pe sora acestei, Lily, cu care a avut alţi doi băieţi, Omri şi Gilad. În 1988, Ariel Sharon şi soţia sa au făcut o vizită particulară în România, pentru a se întâlni cu membrii comunitatii evreieşti din Braşov. Lily Sharon a murit în urmă cu 14 ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri