Armata ucraineană a declanşat asaltul la Doneţk. Rebelii rusofoni sunt gata să își apere pozițiile cu orice preț 

Data publicării:
Militant prorus stare de razboi Donetk Ucraina-AFP Mediafax Foto-VIKTOR DRACHEV

Anunţul vine în condiţiile în care preşedintele ucrainean Petro Poroşenko tocmai declarase că este dispus la o încetare a focului, de ambele părţi.

Liderul de la Kiev cere însă ca frontiera cu Rusia să fie asigurată pentru a opri fluxul de arme şi combatanţi în sprijinul rebelilor. Prinşi între cele două tabere, civilii nu au decât de suferit. Cel puţin 15 oameni au fost răniţi, iar alţi câţiva au murit la Lugansk după ce un autobuz cu mineri a fost lovit de un obuz.

Demonstraţie de forţă cu tancuri pe străzile din Doneţk. Comandanţii separatiştilor din estul Ucrainei au dorit să arate că sunt gata îşi apere poziţiile cu orice preţ, în faţa iminentului atac al armatei.

Armata ucraineană a început operaţiunile de încercuire a oraşului Doneţk, printr-un atac asupra unei localităţi din estul metropolei. Pe principalele şosele care duc spre Doneţk au fost amplasate puncte de control şi zeci de tancuri sunt concentrate la marginea terenurilor agricole.

Un înalt responsabil ucrainean a declarat că oraşele Doneţk şi Lugansk, controlate de rebeli, nu vor fi bombardate de aviaţie şi nici de artileria grea. Potrivit oficialilor de la Kiev, cucerirea celor două oraşe ar putea avea loc în decurs de o lună. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri