Armistițiul umanitar cerut de Vladimir Putin în Ghouta de Est, încălcat. Un copil a fost omorât în bombardamente

Data publicării:
syria-eastern-ghouta

Luptele au continuat marţi în Ghouta de Est din Siria în pofida unui armistiţiu de cinci ore cerut de preşedintele rus Vladimir Putin, aliatul preşedintelui sirian Bashar al-Assad, scrie Reuters, citată de news.ro.

„Am primit informaţii în această dimineaţă că luptele continuă în Ghouta de Est. În mod clar situaţia din teren nu permite intrarea ajutoarelor medicale sau evacuările persoanelor rănite grav”, a spus Jens Laerke, purtătorul de cuvânt al agenţiei umanitare din cadrul ONU.

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, organizaţie cu sediul în Marea Britanie, a spus că două bombe au fost lansate din elicoptere asupra unui oraş din enclava controlată de rebeli iar un avion de luptă a atacat un alt oraş în timpul armistiţiului.

O sursă din armata siriană a negat că ar fi existat raiduri aeriene.

Sute de oameni au murit în bombardamentul din ultimele 10 zile al forţelor guvernamentale asupra Ghoutei de Est, o regiune controlată încă de rebeli, chiar la periferia Damascului.

„E o chestiune de viaţă şi de moarte – avem nevoie de un armistiţiu de 30 de zile în Siria aşa cum cere Consiliul de Securitate al ONU”, a spus Laerke.

Un copil, primul civil ucis în Ghouta de Est după intrarea în vigoare a armistiţiului


De altfel, un copil a fost ucis, marţi, în bombardamente vizând Ghouta de Est, o enclavă rebelă de lângă Damasc, la câteva ore după intrarea în vigoare a unui iarmistiţiu umanitar decretat de Moscova, a anunţat Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relatează AFP.

„Este vorba despre primul civil ucis de la intrarea în vigoare a armistiţiului”, a declarat directorul SOHR Rami Abdel Rahman.

Copilul a fost ucis în localitatea Jisrin, a precizat el.

„Cel puţin patru tiruri de artilerie s-au abătut asupra”, localităţii, în care au fost răniţi, de asemenea, şapte civili.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri