Atac armat la o şcoală din SUA. Un elev de 12 ani înarmat cu o puşcă a rănit grav doi colegi în New Mexico

Data publicării:
atac-3

Incidentul a avut loc în sala de sport, unde copiii se adunaseră înainte de începerea cursurilor. Agresorul a scos arma pe care o ţinea ascunsă într-o sacoşă şi a început să tragă. A rănit grav doi elevi, înainte ca un profesor să-l imobilizeze.

Angajatul a fost ajutat de un poliţist în afara serviciului care venise să îşi aducă fiul la şcoală.

„Una este ca un poliţist în misiune să intre în şcoală şi să-şi facă treaba, iar alta e ca un profesor sau membru al personalului să intervină într-o astfel de situaţie. Îi felicit pe oamenii de la această şcoală, pentru că au salvat mult mai multe vieţi”, a spus Pete Cassetas, şeful poliţiei.

Totul a durat doar 10 secunde. Deocamdată nu se cunosc motivele atacului. Răniţii, o fetiţă de 13 ani şi un băiat de 11 ani, au fost transportaţi la spital. Viaţa fetei nu este în pericol, dar băiatul, care fost împuşcat în faţă, este în stare critică.

Părinţii elevilor au venit de urgenţă la şcoală, cuprinşi de panică. Oamenii şi-au amintit de masacrul de la gimnaziul Sandy Hook, din Connecticut, din decembrie 2012. De atunci şi până acum, în Statele Unite au fost 30 de incidente armate în şcoli sau în împrejurimile lor, soldate în total cu 26 de morţi.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri