Sari la conținut

Barack Obama, jignit din nou de regimul lui Kim Jong-un: „Este un ratat”

  

Barack Obama a declarat zilele trecute că regimul Kim Jong-Un se va prăbuşi într-o bună zi, numind Coreea de Nord drept „cea mai izolată, cea mai sancţionată şi cea mai alienată naţiune de pe Terra”.

Tipul de autoritarism din Coreea de Nord aproape că nu poate fi reprodus. Este un regim brutal, opresiv şi, drept efect, nu îşi poate nici măcar hrăni propriul popor. Peste un timp veţi vedea că un astfel de regim se va prăbuşi”, a afirmat Obama, porivit Mediafax.

Însă Coreea de Nord a replicat, afirmând că Obama este „un ratat” obsedat să menţină ostilitatea faţă de Phenian.

„Afirmaţiile lui Barack Obama sunt mizerii”, a reacţionat un purtător de cuvânt al Ministerului nord-coreean de Externe, citat de agenţia oficială KCNA.

„Recentele declaraţii făcute de Barack Obama sunt doar văicărelile triste ale unui ratat înghesuit într-o colţ strâmt în toate confruntările cu Coreea de Nord. Nu putem fi şocaţi să vedem că Obama este atât de preocupat să menţină aversiunea şi ostilitatea faţă de un stat suveran”, a adăugat oficialul de la Phenian.

Coreea de Nord a acuzat, la finalul anului trecut, Statele Unite că i-au întrerupt conexiunea la Internet şi l-a catalogat „maimuţă” pe preşedintele american, pentru că a încurajat cinematografe să proiecte filmul "The Interview", care-l parodiază pe liderul nord-coreean