Beijingul îi acordă lui Trump dreptul de a folosi Twitter în vizita din China

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump Campaigns In Colorado Ahead Of Presidential Election
Foto: Gulliver/GettyImages

Președintele SUA, Donald Trump, care a plecat vineri într-un turneu asiatic în cadrul căruia va ajunge și în China, va putea să folosească în această țară Twitter, deși acolo accesul la rețeaua de socializare este blocat, a asigurat un oficial chinez, potrivit Agerpres.

Donald Trump Campaigns In Colorado Ahead Of Presidential Election
Foto: Gulliver/GettyImages

„Nu trebuie să va faceți probleme în legătură cu comunicarea președintelui Trump cu restul lumii”, a declarat în fața presei Zheng Zeguang, unul dintre miniștrii adjuncți de externe chinezi. S-au efectuat „pregătiri considerabile” pentru ca Trump și soția sa, Melania, să simtă la Beijing o „ospitalitate caldă”, a adăugat responsabilul chinez.

Președintele american, a cărui înclinație de a-și transmite prin postări pe Twitter mesajele politice a stârnit numeroase controverse, se va afla săptămâna viitoare, de miercuri până vineri, în prima sa vizită oficială în China, după ce în aprilie l-a primit la reședința sa de la Mar-a-Lago pe omologul său chinez Xi Jinping împreună cu soția acestuia, Peng Liyuan.

În China autoritățile au blocat accesul la Twitter, Facebook, Instagram, YouTube, Google și alte rețele de socializare sau pagini de internet. Este așa-numitul „mare zid virtual” care cenzurează multe conținuturi online provenite din afara țării.

Interdicția poate fi ocolită doar cu ajutorul protocoalelor VPN (Virtual Private Network) prin conectarea la un server extern, dar companiile care oferă acest serviciu sunt tot mai atacate de autoritățile chineze însărcinate cu supravegherea sectorului cibernetic, fiind amenințate inclusiv cu interzicerea funcționării.

Între timp, în SUA, contul de Twitter al președintelui american Donald Trump a fost dezactivat, joi seara, pentru câteva minute, de un angajat Twitter care se afla în ultima zi de muncă.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri