Bitcoin în valoare de peste 40 de milioane de dolari au fost furate de hackeri de pe una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare

Data actualizării: Data publicării:
bitcoin shutterstock_710889814

Monede bitcoin în valoare de peste 40 de milioane de dolari au fost furate de hackeri de pe una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare din lume, Binance, care a calificat furtul drept o breşă de securitate pe scară largă, transmite MarketWatch.

Furtul oferă un nou exemplu al vulnerabilităţii criptomonedelor şi platformelor de tranzacţionare.

Cu toate acestea, preţurile bitcoin şi ale altor monede virtuale au fost puţin influenţate de descoperirea furtului, miercuri dimineaţa, în Asia. Bitcoin este tranzacţionată marţi la circa 5.920 de dolari pe unitate.

Binance a descoperit marţi că 7.000 de bitcoin au fost furate dintr-un singur portofel, reprezentând aproximativ 2% din portofoliul total de bitcoin al companiei.

Hackerii s-au folosit de phishing, viruşi şi alte tehnici. Binance a explicat că hackerii au obţinut informaţii despre mai mulţi utilizatori, inclusiv codurile de autentificare prin doi factori. Participanţii din industrie cred că acesta a fost primul caz major de breşă de securitate de pe platforma Binance.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri