Bucureştiul, oraş ieftin. Tokio, metropola cu cel mai scump cost al vieţii pe plan mondial

Data publicării:
0402 20orashe-47655

Mai ieftin ca la Bucureşti se poate trăi doar la Karachi, în Pakistan, la Mumbai şi New Delhi, în India, în capitala Nepalului, Kathmandu, şi la Alger, capitala Algeriei. Studiul realizat de The Economist Intelligence Unit compară preţurile pentru 160 de produse şi servicii din 131 de oraşe, de la alimente şi chirii, până la facturi lunare de întreţinere sau costurile pentru educaţia unui copil. Anul acesta, oraşul Tokyo este pe primul loc.

Yenul a fost slab cotat pe pieţele internaţionale în ultimele luni dar, cu toate acestea, viaţa e foarte scumpă în capitala niponă. Preţurile sunt piperate pentru serviciile de bază. De exemplu, într-o zonă nu foarte centrală a metropolei, chiria lunară pentru un apartament de 100 de metri pătraţi depăşeşte echivalentul a 2000 de euro.

Japonia îşi adjudecă şi locul doi în clasamentul celor mai scumpe oraşe, cu Osaka. Poziţiile trei şi patru aparţin australienilor: Sydney şi respectiv Melbourne. Întărirea dolarului australian a ridicat cele două metropole patru poziţii în top faţă de anul trecut.

Cea mai spectaculoasă ascensiune a avut-o însă capitala Venezuelei, Caracas, care a urcat 25 de poziţii, până pe locul 9 în topul celor mai scumpe metropole.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri