Cadoul Rusiei pentru Franţa

Data publicării:
catel

Nerăbdătoare să-şi cunoască noii stăpâni, Dobrinia a fost vedeta ceremoniei de la Ambasada Franţei din Moscova. Căţeluşa a fost predată de adjunctul ministrului rus de interne şi primită de ambasadorul francez.

Jean-Maurice Ripert, ambasadorul Franţei în Rusia: „Nu este ceva banal în viaţa unui ambasador să organizeze o întâlnire în prezenţa şi, mai ales, în onoarea unui câine poliţist”.

Dobrinia, un ciobănesc german, are o misiune cu totul specială. Îl va înlocui pe Diesel, un câine veteran al poliţiei franceze, care avea 7 ani şi a fost ucis de terorişti în timpul asaltului de la Saint-Denis, la câteva zile după atentatele din Paris.

Igor Zubov, adjunctul ministrului rus de Interne: „Vă rog, domnule ambasador, să predaţi această frumoasă căţeluşă colegilor din poliţia franceză. Sperăm că va ajuta la menţinerea ordinii în Franţa mulţi ani de aici încolo”.

Dobrinia nu este un căţel obişnuit. Părinţii ei sunt a treia generaţie de câini poliţişti. Mama ei este expertă în detectarea drogurilor, iar tatăl în căutarea explozibililor. Rusia a făcut acest gest simbolic în semn de solidaritate cu Franţa, după atacurile din 13 noiembrie în care au murit 130 de oameni şi au fost răniţi alţi 350.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri