Camionul condus de românul care a murit după prăbușirea podului Morandi era plin cu droguri

Data actualizării: Data publicării:
pod genova (8)
Podul Morandi s-a prăbușit în mijlocul sezonului turistic din 2018, pe 14 august, provocând moartea a 43 de persoane și expunând starea precară a infrastructurii italiene. Sursa foto: Profimedia Images

Unul din românii care au murit după prăbușirea podului Morandi de la Genoa, în 2018, se afla la volanul unui camion încărcat cu aproape o tonă de droguri pe care mafia a încercat să le recupereze ulterior.

Cele peste 900 de kilograme de hașiș au fost încărcate într-un camion implicat în dezastru. Drogurile erau destinate unei organizații criminale din Campania, dar 'Ndrangheta a încercat să le recupereze. Informația a ieșit la lumină în urma unor interceptări ale convorbirilor membrilor ‘Ndrangheta, iar săptămâna aceasta anchetatorii au arestat 63 de persoane în legătură cu acest caz, potrivit Corriere della Sera.

Podul Morandi, operat de divizia Autostrade per l'Italia (Aspi) a gigantului Atlantia, s-a prăbușit în mijlocul sezonului turistic din 2018, pe 14 august, provocând moartea a 43 de persoane, între care și doi români. Unul din ei, șoferul camionului cu droguri, a murit în spital, la câteva zile după dezastru.

Anchetatorii care lucrau la un caz în care erau implicați membrii organizației mafiote ‘Ndrangheta au aflat, la aproape 2 ani după prăbușirea podului că în camionul care s-a prăbuși odată cu podul se aflau peste 900 de kilograme de hașiș, pe care mafioții încercau să le recupereze.

Astfel, potrivit sursei citate, Francesco Benito Palaia, ginerele unui cap al organizației mafiote, a vorbit la telefon despre transport cu un asociat al grupării, fără să știe că era urmărit într-o anchetă. „Când s-a prăbușit podul Morandi, dacă te duci la primul videoclip, a căzut o dubă”, spune Palaia în interceptări. „E un camion galben, cu cameră frigorifică, cel mic... Vreau să iau dracu de aceste 900 de kilograme... Pot să fac un lucru, zic, hai să facem 50/50, o să vând și vei primi 50%”, este o parte din convorbirea incriminatoare.

„Palaia a vorbit despre o semiremorcă frigorifică plină cu hașiș implicată în tragicul eveniment al prăbușirii podului Morandi. Transportul era pentru o organizație din Campania”, spune judecătorul Vincenza Bellini în documentele de arestare.

Palaia ar fi fost angajat de mafioții din Campania să recupereze epava camionului cu tot cu droguri, datorită legăturilor pe care acesta le avea cu firme din domeniul colectării de deșeuri.

Din anchetă a rezultat că de epava camionului s-au interesat și alte persoane. Cert este că, între timp, vehiculul a dispărut făuă urmă, iar anchetatorii nu l-au localizat.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri