Captură-record de arme la New York

Data publicării:
pistoale-1

Detectivi sub acoperire ai Poliţiei de New York, care se dădeau drept cumpărători de arme, se întâlneau cu traficanţii în preajma cartierului chinezesc din oraş. În total, au avut loc peste 45 de asemenea întâlniri, în care poliţiştii au achiziţionat arme de contrabandă în valoare de peste 157.000 de dolari.

În final, 254 de arme ilegale au fost recuperate în această investigaţie. Este cea mai mare captură de arme din istoria departamentului nostru”, a spus Raymond Kelly, şeful Poliţiei din New York.

Armele erau aduse din statele Carolina de Nord şi Carolina de Sud, unde nu există prea multe restricţii când vine vorba de comerţul cu arme. Ele erau vândute apoi pe piaţa neagră din New York, unde traficanţii puteau obţine de trei ori preţul iniţial.

Întregul episod defineşte atitudinea celor care aduceau armele. Era depersonalizat. Nu bănuiau ce probleme şi violenţe puteau să cauzeze. Era vorba numai de bani”, a declarat procurorul Bridget Brennan.

Primarul New York-ului, Michael Bloomberg, este un cunoscut militant pentru combatarea traficului de arme, cauză în care a investit şi parte din averea personală. Statul New York are una dintre cele mai dure legislaţii din Statele Unite privind comerţul cu arme.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri