Carnea de cal, o delicatesă în restaurantele franţuzeşti

Data publicării:
1502 20carne 20cal-49637

Carnea de cal este deosebit de populară în Franţa, unde se găseşte în aproape toate măcelăriile şi este folosită curent în mâncare. Ea poate fi găsită şi în câteva restaurante pariziene selecte.

„Este o carne cu un gust mai puternic. Virtuţile sale sunt binecunoscute, chiar dacă doar de bunica şi de părinţii mei, eu aşa îmi amintesc. Are reputaţia că te face puternic şi aduce şi o serie de alte beneficii”, explică Thierry Auger, patron de restaurant.

Felurile de mâncare din carne de cal îşi au clienţii lor statornici, iar la „Taxiul galben”, restaurant din centrul Parisului, un antricot de cal sau o porţie de creier de cal cu sos tartar sunt printre specialităţi.

În scandalul izbucnit în ultimele zile, nu consumul cărnii de cal este problema, ci prezentarea ei drept carne de vită, printr-o serie de tranzacţii frauduloase care au slăbit încrederea în lanţurile de distribuţie a alimentelor congelate.

„Nu vând carne de cal spunând că este carne de vită. Eu vând carne de cal şi spun că este cal. Cel mai rău lucru în această istorie este înşelarea consumatorului”, spune Otis Lebert, proprietarul restaurantului "Taxiul galben".

Clienţii îşi doresc să ştie întotdeauna ce conţin mâncărurile preferate, iar cele din din carne de cal nu fac excepţie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri