Cazul ciudat al gravidei care a fost împușcată în abdomen și a fost acuzată de moartea copilului. Explicația autorităților

Data publicării:
gravidă
Foto: Getty Images

O femeie însărcinată din SUA, care și-a pierdut copilul după ce a fost împușcată în stomac, a fost acuzată de omor prin imprudență. Ciudat este că atacatorul ei a scăpat fără nicio acuzație, potrivit ABC NEWS.

Marshae Jones era însărcinată în luna a V-a când a fost împușcată de o altă femeie, incidentul petrecându-se în decembrie. În urmă cu câteva zile, femeia a fost pusă sub acuzare de un tribunal din Jefferson, Alabama, și urmează să fie încarcerată, cu drept de eliberare în schimbul unei cauțiuni de 50.000 de dolari.

Marshae Jones

Sursă foto: Biroul șerifului  Jefferson 

Marshae Jones ar fi provocat scandalul în urma căruia a fost împușcată de către Ebony Jemison. Anchetatorii au apreciat că Marshae Jones este cea care trebuie pusă sub acuzare, deoarece ea a provocat conflictul, iar cealaltă femeie a fost în legitimă apărare.

Acest caz a stârnit un val de proteste pe rețelele sociale și nu numai, mai ales în rândul grupurilor care susțin dreptul la avort al femeilor. Cazul este considerat o dovadă a faptului că legile restrictive din statul Alabama privind avortul sunt folosite împotriva femeilor.

În replică, poliția a transmis: „Rezultatul anchetei a arătat că singura victimă reală a fost copilul nenăscut. Mama copilului a fost cea care a inițiat și a continuat disputa care a dus la moartea propriului ei copil”.

Alabama este unul dintre cele 38 de state americane care recunosc legal fetusul ca potențială victimă.

Acum, avocații care o reprezintă pe Marshae Jones cer retragerea acuzației formulată împotriva ei. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri