Video Cea mai mare afină din lume a crescut la o fermă din Australia

Data publicării:
afina
Sursa foto: captură video Guinness World Records / X

O fermă din Australia a doborât recordul mondial pentru cea mai mare afină din lume cu un fruct de mărimea unei mingi de ping-pong, informează BBC.

Culeasă în noiembrie și păstrată la congelator de atunci, afina uriașă are un diametru de aproape 4 centimetri și o greutate de 20,4 grame - de aproximativ 10 ori mai mare decât o afină obișnuită. Anterior, recordul era deținut de o afină care cântărea 16,2 grame, crescută tot în Australia.

Specimenul uriaș face parte dintr-un nou soi dezvoltat de Costa Group, care încearcă să crească un produs care să acopere cererea de afine mari.

Horticultorul Brad Hocking de la ferma din Corindi, statul New South Wales, spune că soiul Eterna produce constant fructe mari, însă condiile recente au dus la obținerea unei recolte excepționale. El și echipa lui au văzut câteva fructe mari, dar au fost uimiți când le-au cântărit.

 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

"Abia când le-am pus pe cântar am realizat ce avem", a povestit horticultorul pentru BBC. "Fructul în cauză era neobișnuit de mare, însă am fi putut culege peste 20 de afine în dimineața aia care ar fi doborât recordul mondial anterior", spune el.

După 12 săptămâni, afina uriașă a fost certificată de Cartea Recordurilor Guiness drept cea mai mare afină documentată vreodată.

Legat de gust, Hocking spune că nu știe care este acesta. Deși au fost tentați, echipa fermei nu s-a atins de afina uriașă, mulțumindu-se să guste celelalte afine mari.

Potrivit horticultorului, soiul de afine Eterna, deși produce fructe mai mari, nu diferă la gust.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri