Zeci de morţi în operaţiunile antidrog ale poliţiei braziliene, în ultimele cinci zile

Data actualizării: Data publicării:
politisti brazilieni inarmati
Cel puţin nouă morţi într-o operaţiune antidrog a poliţiei braziliene la Rio de Janeiro. Foto: Profimedia

Cel puţin nouă persoane au fost ucise miercuri într-un nou raid al autorităţilor împotriva traficului de droguri într-un grup de favele din Rio de Janeiro, transmite AFP.

În ultimele cinci zile, cel puţin 33 de persoane au fost ucise în alte operaţiuni ale poliţiei în cea mai mare ţară din America Latină: 14 în statul Sao Paulo (sud-est) şi 19 în statul Bahia (nord-est).

În Rio de Janeiro, împuşcăturile au început în zorii zilei în complexul de favele Penha din nordul oraşului, nu departe de aeroportul internaţional.

Scopul operaţiunii, care este încă în desfăşurare, este „de a localiza şi aresta membri ai unor facţiuni criminale, după ce s-au primit informaţii că în zonă ar avea loc o reuniune a liderilor acestor grupări”, a explicat Poliţia Militară într-un comunicat.

„La faţa locului, echipele (de poliţie) au fost atacate de indivizi înarmaţi cu arme de foc”, iar schimbul de focuri care a urmat s-a soldat cu nouă morţi, printre care doi presupuşi lideri de bandă. Alţi doi suspecţi au fost răniţi.

Un poliţist a fost rănit şi se află în prezent la spital în stare stabilă.

Au fost confiscate şapte puşti de asalt, grenade şi muniţie, notează AFP, citată de Agerpres.

Potrivit site-ului de ştiri G1, şcolile din cartier au rămas închise şi peste trei mii de elevi nu au putut merge la cursuri.

Anul trecut, o operaţiune a poliţiei în Vila Cruzeiro, una dintre favelele din complexul Penha, s-a soldat cu 25 de morţi.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri