China anunță doar 8 cazuri noi de infectare cu coronavirus într-o zi. Autoritățile relaxează restricțiile impuse în Wuhan

Data publicării:
wuhan

China a raportat vineri numai opt noi cazuri de contaminare cu coronavirus, cea mai scăzută cifră de la începutul publicării de statistici asupra epidemiei la mijlocul lunii ianuarie, relatează AFP, citată de Agerpres.

Dintre aceste cazuri suplimentare, cinci au fost înregistrate în oraşul Wuhan, epicentrul bolii COVID-19, unde virusul a apărut la sfârşitul lui 2019.

Citește și: Un purtător de cuvânt al guvernului de la Beijing sugerează că armata SUA ar fi putut aduce virusul în China

Celelalte trei contaminări înregistrate (două la Shanghai şi una la Beijing) au fost raportate la persoane provenite din străinătate. Nu a fost precizată naţionalitatea lor.

China numără astfel în prezent un total de 88 de cazuri "importate" din alte ţări: o nouă provocare pentru autorităţile sanitare, care au reuşit să limiteze răspândirea COVID-19 pe teritoriul naţional.

 


CE TREBUIE SĂ ȘTIM DESPRE CORONAVIRUS

CARE SUNT SIMPTOMELE: Diferența între gripă, răceală şi coronavirus

CARE ESTE SITUAȚIA ÎN ROMÂNIA: Informații oficiale

CONDUITA SOCIALĂ RESPONSABILĂ: Cele 15 recomandări ale autorităților

DECIZIILE AUTORITĂȚILOR: Restricții în România din cauza COVID-19

MIJLOACE DE PROTECȚIE: Cum ne spălăm corect pe mâini

ÎN CE STADIU ESTE DEZVOLTAREA UNUI VACCIN: Progresul înregistrat


 

Ministerul Sănătăţii a anunţat de asemenea vineri şapte morţi suplimentari, numărul total al deceselor în China continentală (fără Hong Kong şi Macao) ajungând la 3.176. Peste 80.000 de persoane au fost contaminate în China.

În contextul îmbunătăţirii vizibile constatate a situaţiei în ultimele săptămâni, autorităţile au început să relaxeze restricţiilor impuse celor 56 de milioane de locuitori din provincia Hubei, a cărei capitală este Wuhan.

Majoritatea oraşelor de acolo erau izolate de la sfârşitul lunii ianuarie. Însă majoritatea persoanelor sănătoase din zonele slab afectate pot de acum să călătorească în interiorul frontierelor provinciei.

Locuitorii din Wuhan nu beneficiază pentru moment de aceste măsuri. Însă numeroase afaceri din oraş au permisiunea din această săptămână să îşi reia activităţile.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri