Cine sunt cei trei americani care se află încă în spatele gratiilor în Coreea de Nord

Data publicării:
Foto: Xinhua/Lu Rui via Getty Images
Foto: Xinhua/Lu Rui via Getty Images

După 17 luni petrecute într-o închisoare din Coreea de Nord, studentul american Otto Warmbier a fost eliberat și trimis în SUA, însă pe o targă, alfându-se în comă de mai bine un an. 

otto
Foto: Xinhua/Lu Rui via Getty Images

În prezent, încă trei cetățeni americani sunt în spatele gratiilor în Coreea de Nord, relatează Time. Este vorba despre Kim Hak Song, Sang-duk Kim și Kim Dong Chul.

Autoritățile nord-coreene l-au arestat pe Kim Hak Song suspectându-l de comiterea unor acțiuni împotriva statului”. Song, angajat al Universității pentru Știință și Tehnologie din Phenian, a fost arestat pe data de 6 mai.

Celălalt cetățean american, arestat pe 22 aprilie, este Sang-duk Kim, profesor la aceeași universitate. În privința lui Sang-duk Kim, sursele masss-media ale regimului nord-coreean nu au precizat motivele reținerii sale la momentul arestării.

Al treilea deținut, Kim Dong Chul, în vârstă de 64 de ani, a fost arestat în octombrie 2015, sub acuzația de spionaj în contul „elementelor conservatoare din Coreea de Sud”. Chul a fost condamnat în 2016 la zece ani de muncă forțată, la aproape o săptămână distanță de la încarcerarea lui Otto Warmbier.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri