Contracandidat redutabil pentru Hillary Clinton în cursa pentru Casa Albă

Data publicării:
joe biden

FOTO: Twitter Joe Biden

New York Times scrie că decesul fiului său Beau, în luna mai, la vârsta de 46 de ani, ar putea să îi influențeze decizia, care încă nu a fost luată: Beau Biden, considerat un politician în ascensiune și de care vicepreședintele american era foarte legat, l-ar fi încurajat pe tatăl său, în vârstă de 72 de ani, să se lanseze în cursa pentru Casa Albă.

Cotidianul american citează sub acoperirea anonimatului persoane care au discutat cu Joe Biden și cu anturajul acestuia și scrie că directorul de cabinet al vicepreședintelui SUA a început să aibă întâlniri cu donatori democrați și susținători, în perspectiva unei candidaturi.

„Am indicii că intenționează să candideze”, a declarat pentru publicația americană Michael Thornton, un avocat din Boston care îl sprijină pe Joe Biden.

În lumea politică din Statele Unite se vorbește de mai multe luni de o eventuală candidatură a vicepreședintelui democrat care, până în prezent, nu și-a făcut cunoscute intențiile. 

Hillary Clinton, în vârstă de 67 de ani, este favorita alegerilor primare din Partidul Democrat, care vor începe în februarie 2016, însă imaginea sa a fost afectată de mai multe scandaluri, printre care dezvăluirea că a utilizat un sistem de mesagerie privată în perioada când a ocupat funcția de secretar de stat, între 2009 și 2013, fapt ce complică accesul legal la arhivele sale oficiale. 

Deși în acest stadiu ea domină în sondaje, senatorul independent Bernie Sanders provoacă entuziasmul aripii stângi a partidului și ar putea deveni un contracandidat redutabil în alegerile din statul New Hampshire, alegeri care au o puternică încărcătură simbolică, deoarece deschid sezonul consultărilor locale ale membrilor partidului.

Joe Biden a fost candidat la alegerile interne din Partidul Democrat și în 1988 și 2008, înainte de a fi ales de Barack Obama - desemnat candidat al democraților în urmă cu șapte ani - ca partener în cursa pentru Casa Albă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri