Sari la conținut

Coreea de Nord ameninţă că se va răzbuna „de o mie de ori” pe SUA

Coreea de Nord a ameninţat că va lansa o mie de răzbunări împotriva Statelor Unite, după ce reprezentanţii Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite au votat pentru implementarea unui nou pachet de sancţiuni internaţionale propus de partea americană după ultima rachetă intercontinentală lansată de regimul de la Phenian, transmite The Independent, citat de News.ro.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat în mod unanim noile sancţiuni internaţionale împotriva regimului nord-coreean, după lansarea a două rachete intercontinentale în ultima lună, dintre care una are capacitatea tehnică de a lovi inclusiv metropolele Chicago, Denver şi New York.

Noile sancţiuni internaţionale vizează o interdicţie pentru mai multe exporturi, inclusiv cărbune, care au o valoare de peste un dolar. Însă, regimul nord-coreean a reacţionat, susţinând că noile sancţiuni reprezintă un ”complot american furios de a izola şi a sugruma” Coreea de Nord.

De asemenea, regimul nord-coreean susţine că noile sancţiuni nu-l vor forţa să negocieze cu privire la programul nuclear sau limitarea ambiţiilor nucleare, care reprezintă acum o ameninţare şi pentru Statele Unite.

Rex Tillerson a menţionat că regimul dictatorului Kim Jong-un trebuie să pună capăt testelor cu rachete balistice, dacă vrea să se aşeze la masa negocierilor cu Statele Unite.