Cu peste 13.000 de persoane infectate cu noul coronavirus, în Elveţia încă mai sunt locuri la terapie intensivă

Data publicării:
coronavirus covid-19 test pozitiv
Foto: GettyImages

Elveţia a ajuns peste 13.000 de cazuri de infectare cu coronavirus şi la 242 de decese. Cu toate acestea, Ministerul elveţian al Sănătăţii afirmă că există în continuare capacitate de tratare a pacienţilor la terapie intensivă, informează Agerpres.

Elveţia este a şasea ţară europeană în ordinea numărului infectărilor cu noul coronavirus dar, raportat la populaţia sa de 8,6 milioane de cetăţeni, ea este aproximativ la fel de afectată de pandemie ca Italia şi Spania.

Cu toate acestea, Elveţia are, proporţional, mai puţine decese decât aceste două ţări ale căror sisteme sanitare sunt saturate.

 

„Cele mai rele prognoze pe care le-am făcut cu câteva săptămâni în urmă încă nu s-au materializat”, a declarat responsabilul pentru comunicare al Ministerului elveţian al Sănătăţii, Daniel Koch. Acesta a precizat că în prezent 280 de pacienţi sunt la terapie intensivă, dar sistemul sanitar elveţian are în total peste 1.000 de ventilatoare pentru respiraţie asistată.

„Nicio secţie ATI nu este copleşită. Toate încă mai au capacitate liberă. Putem ventila mecanic mai mulţi oameni, dar sperăm că populaţia va rămâne disciplinată. Aceasta este singura cale de a evita o situaţie în care mult mai mulţi pacienţi vor avea nevoie să fie ventilaţi”, a spus oficialul elveţian.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri