Cutremur în Turcia. Ambasadorul României: Nu avem informații cu privire la români afectați de cutremur

Data actualizării: Data publicării:
A strong earthquake of magnitude 7.0 in the Aegean Sea has shaken Turkey and Greece. Several buildings were wrecked in Turkey’s western Izmir province. Izmir, Turkey on October 30, 2020.,Image: 566416561, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no
Un cutremur puternic a lovit vineri Izmir. Foto: Profimedia

Ambasadorul României în Turcia a declarat, vineri, la Digi24 că până la această oră nu sunt informații cu privire la români afectați de cutremurul care a lovit Izmir. Gabriel Șopandă a precizat că, în urma evaluărilor, clădirea consulatului român nu a suferit „daune materiale majore”.

„Am luat legătura imediat cu colegii de la Consultatul General al României de la Izmir, cutremurul a fost resimțit foarte puternic de către aceștia, dar nu s-au înregistrat daune materiale majore la clădire și niciunul dintre colegi sau familiile lor nu au fost afectați”, a spus ambasadorul român la Ankara, pentru Digi24.

„Singurele informații disponibile sunt un tweet al ministerului sănătății turc, care a anunțat că patru cetățeni turci au murit și aproximativ 120 au fost răniți”, a precizat Gabriel Șopandă.

„La fața locului sunt echipele ale autorității pentru gestionarea situațiilor de urgență și a dezastrelor care se ocupă de identificarea și salvarea persoanelor prinse sub dărâmături”, a subliniat el.

Gabriel Șopandă a mai spus că „până în prezent nu avem niciun fel de informație referitoare la cetățeni români afectați de cutremur”.

„La Ankara nu s-a simțit absolut deloc, suntem la 600 de kilometri în linie dreaptă de Izmir”, a completat ambasadorul român.

Românii care se află în situații de urgență pot lua legătura cu Consultatul General al României de la Izmir la numărul de telefon +90 530 4150077. La acest număr NU se furnizează informații consulare, precizează MAE.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri