Dennis Rodman, reacție violentă la CNN

Data publicării:
dennis rodman cnn 1

Fostul batchetbalist american Dennis Rodman a luat apărarea regimului de la Phenian, într-o intervenţie în direct la postul CNN. Fostul star din NBA se află în Coreea de Nord, pentru un meci demonstrativ, chiar de ziua liderului nord-coreean. Vizita sa este considerată controversată în condiţiile în care Phenianul ţine în închisoare un american de origine coreeană. 

Reacția fostei vedete a baschetului american a fost înregistrată într-un interviu exclusiv pentru CNN, în care a dat detalii despre vizita sa în Coreea de Nord.

Călătoria fostului baschetbalist în Coreea de Nord are loc pe fondul ameninţărilor liderului nord-coreean, Kim Jong un, la adresa Americii. Prezentatorul CNN l-a criticat pe starul american pentru că a decis să meargă, din nou, în ţara cu un regim opresiv, însă Dennis Rodman a ţinut să se apere: „Este o idee excelentă pentru lume. Pentru lume. Şi oamenii întotdeauna critică lucrurile pe care le fac şi asta este ciudat”.

Turneul lui Dennis Rodman are loc în pe fondul tensiunilor legate de detenţia la Phenian a unui american de origine coreeană, de aproape un an. Kenneth Bae este acuzat că ar fi încercat să răstoarne guvernul de la Phenian, iar în aprilie anul trecut a fost condamnat la 15 ani de închisoare, deşi împotriva lui nu au fost aduse dovezi clare. 

În timpul interviului, moderatorul l-a întrebat pe sportiv dacă va profita de relația personală pe care o are cu Kim Jong-un, pentru a interveni în numele americanului reținut în Coreea de Nord. 

Noi trebuie să ne întoarcem în America şi să suportăm jignirile. Tu trebuie să suporţi jignirile pe care nu le primim noi? Tu, domnule? Dă-mi de ştire.” 

„Voi înțelegeți ce a făcut Kenneth Bae în această țară?”, a afirmat Dennis Rodman, pe un ton ridicat, ceea ce l-a determinat pe unul dintre colegi să încerce să îl calmeze.

Dennis Rodman se află la a treia vizită la Phenian şi a spus despre liderul nord-coreean Kim Jong-un că este prietenul lui. De altfel, baschetbaliştii americani vor ţine un meci demonstrativ la Phenian, în cinstea liderului comunist, care împlineşte miercuri 31 de ani.

În mai anul trecut, Dennis Rodman, care efectuase o vizită în Coreea de Nord, l-a îndemnat pe „prietenul” său Kim Jong-un să-l elibereze pe americanul condamnat la 15 ani de închisoare.

Kenneth Bae, al cărui nume coreean este Pae Jun-ho, a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru complot împotriva Republicii Populare Democratice Coreea şi încercare de răsturnare de regimului. Coreea de Nord a anunţat atunci că nu este interesată să întâlnească un eventual emisar ce ar acţiona în vederea eliberării lui Kenneth Bae.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri