Doi copii au murit și alți șase au fost răniți după ce un autobuz a intrat în clădirea unei grădiniţe din Canada

Data actualizării: Data publicării:
ambulanta la locul unui accident
Doi copii au murit și alți șase au fost răniți după ce un autobuz a intrat în clădirea unei grădiniţe. Foto: Profimedia

Doi copii au murit şi alţi şase au fost răniţi şi transportaţi la spital miercuri dimineaţa în Canada după ce un autobuz s-a izbit de clădirea unei grădiniţe din oraşul Laval, la nord de Montreal, au relatat media canadiene preluate de Reuters şi AFP.

Cauzele sau circumstanţele incidentului nu sunt cunoscute deocamdată, dar şoferul a fost reţinut de poliţia din Laval, a informat Canadian Broadcasting Corp (CBC).

Şoferul, un angajat în vârstă de 51 de ani al serviciului de transport public al municipalităţii din Laval, a fost arestat pentru omucidere şi imprudenţă la volan, a menţionat purtătoarea de cuvânt a poliţiei, Erika Landry.

De asemenea, nu se cunosc detalii despre vârsta sau starea victimelor. Potrivit CBC, grădiniţa respectivă este frecventată de circa 80 de copii sub cinci ani.

autobuz canada accident gradinita profimedia 1
Grădiniţa este frecventată de circa 80 de copii sub cinci ani. Foto: Profimedia

„Este îngrozitor ce s-a întâmplat în această dimineaţă în Laval... gândurile mele se îndreaptă către copii, părinţi şi angajaţii” grădiniţei, a declarat premierul din Quebec, Francois Legault, potrivit Reuters și AFP, citate de Agerpres.

Laval se află la circa 30 km nord-vest de Montreal, în Quebec, a doua cea mai populată provincie a Canadei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri