Doi francezi şi un belgian, inculpaţi pentru spionaj în Iran

Data actualizării: Data publicării:
drapelul iranian
Doi francezi şi un belgian, inculpaţi pentru spionaj în Iran. Foto: Profimedia

Procurorii iranieni au inculpat doi cetăţeni francezi sub acuzaţia de spionaj, a comunicat marţi un purtător de cuvânt al autorităţilor judiciare de la Teheran, transmite marţi DPA.

Cei doi, ale căror identităţi nu au fost precizate, mai sunt acuzaţi de „conspiraţie împotriva securităţii naţionale”, potrivit site-ului Misan al autorităţilor judiciare.

Aceleaşi acuzaţii i-au fost aduse şi unui cetăţean belgian, a indicat purtătorul de cuvânt, citat de agenţia semioficială Student News Network, a transmis Reuters.

Procesele vor avea loc în faţa unui tribunal revoluţionar.

Ministrul de externe francez, Catherine Colonna, a confirmat arestarea a doi cetăţeni francezi în noiembrie în contextul protestelor din Iran, notează DPA, citată de Agerpres.

Mai mulţi cetăţeni europeni, inclusiv turişti, au fost arestaţi şi inculpaţi în trecut. Potrivit autorităţilor judiciare iraniene, cel puţin 40 de străini au fost reţinuţi de la declanşarea recentului val de proteste la mijlocul lui septembrie.

Autorităţile de securitate justifică frecvent aceste detenţii prin acuzaţii de spionaj, în timp ce criticii acuză guvernul că foloseşte cetăţeni străini ca ostatici.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri