Doi români din Spania și-au vândut fiica de 12 ani ca să-și achite o datorie

Data actualizării: Data publicării:
masina de politie in spania
Doi români din Spania și-au vândut fiica de 12 ani ca să-și achite o datorie Foto: Gulliver/Getty Images

Doi români din Spania vor fi judecați în luna iunie la Tribunalul Provincial din Córdoba pentru că și-au vândut fiica de 12 ani ca să-și stingă o datorie. În același caz au mai fost puse sub acuzare alte patru persoane. Mama fetei riscă cea mai mare pedeapsă, de 25 de ani de închisoare.

Cazul fetiței românce de 12 ani este chiar mai șocant decât pare la prima vedere: în afara faptului că ea a fost vândută în schimbul unei datorii, înțelegerea a implicat și căsătoria ei forțată, potrivit ABC.

Parchetul din Córdoba a pus sub acuzare șase persoane implicate în acest caz revoltător pentru trafic de persoane, căsătorie forțată, agresiune sexuală asupra unui copil sub 16 ani și abuz sexual.

Potrivit anchetei, minora de 12 ani locuia în Cordoba împreună cu mama ei și partenerul de viață al acesteia. În primăvara anului 2021, părinții au acumulat o datorie însemnată care era cerută cu insistență de către creditori. Pentru că cei doi părinți nu aveau suma și nici perspective să facă rost de ea în viitorul apropiat, au ajuns la altă înțelegere cu creditorii. Astfel, ei și-au oferit fiica în schimbul banilor, aceasta urmând să fie căsătorită cu nepotul creditorului, minor și el, însă aproape de împlinirea vârstei de 18 ani.

Potrivit unor informații furnizate anterior de autoritățile spaniole, datoria celor doi părinți era de 4.000 de euro.

Ancheta în acest caz a început în urma unei sesizări făcute de profesorii de la școala la care mergea fetița, în Cordoba. Fetița a fost găsită după câteva zile, într-o casă din orașul La Coruña, aflat la aproximativ 1.000 km de domiciul părinților ei.

Minora a fost preluată de serviciile sociale spaniole.

Ancheta a ajuns acum la final și șase persoane implicate au fost trimise în judecată, procurorii cerând pedepse care încep de la 10 ani de închisoare.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri