E oficial. Partidul lui Erdogan, învins la Istanbul

Data publicării:
Ekrem Imamoglu, primar ales Istanbul
Foto: Guliver/Getty Images

Candidatul Partidului Republican al Poporului (CHP, opoziţie), Ekrem Imamoglu, a fost declarat învingător în alegerile municipale de la 31 martie la Istanbul, potrivit agenţiei oficiale turce de presă Anadolu, care citează un deputat din opoziție, relatează Reuters, citată de News.ro.

CHP Candidate Receives Istanbul Mayoral Mandate
Ekrem Imamoglu, candidatul opoziției, este noul primar al Istanbulului Foto: Guliver/Getty Images

Ekrem Imamoglu a primit certificatul oficial de la Consiliul Suprem Electoral (YSK) care atestă alegerea sa în funcţia de primar al Istanbulului, scrie și Agerpres. Certificatul a fost înmânat într-o ramă de aur, în cadrul unei ceremonii la un tribunal din Istanbul la care au asistat numeroşi ziarişti. Partidul său a anunţat pe Twitter că Imamoglu îşi va începe mandatul miercuri, în jurul orei locale 18:00.

Candidatul Partidului Republican al Poporului (CHP) a obţinut o victorie la foarte mică diferenţă faţă de concurentul AKP, fostul prim-ministru Binali Yildirim.

Partidul Dreptăţii şi Justiţiei (AKP, islamo-conservator) al preşedintelui recep Tayyip Erdogan a depus oficial un recurs prin care cerea anularea alegerilor de la Istanbul şi organizarea unui nou scrutin. Principalul organism electoral al ţării urmează să se pronunţe asupra acestui apel, la o dată încă necunoscută.

AKP şi, înaintea sa, Partidul Bunăstării, reprezentant de asemenea al islamului politic, au deţinut controlul asupra Istanbulului timp de 25 de ani.

(surse: News.ro, Agerpres).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri