Elefanții stresați de la un zoo din Polonia vor primi un tratament cu marijuana medicinală

Data publicării:
Elefant alaturi de puiul sau
Foto: Guliver / Getty Images

Grădina zoologică din Varșovia a anunțat că va începe să le ofere elefanților marijuana medicinală ca parte a unui studiu pentru a testa modul în care această substanță le reduce nivelul de stres, scrie The Guardian.

Canabisul medicinal a fost folosit la nivel mondial pentru tratarea câinilor și a cailor, dar „aceasta este probabil prima inițiativă de acest fel pentru elefanți”, a declarat Agnieszka Czujkowska, medicul veterinar responsabil de proiect.

Celor trei elefanți africani ai grădinii zoologice li se vor administra doze lichide dintr-o concentrație de CBD, o substanță care nu provoacă efecte secundare dăunătoare asupra ficatului și rinichilor animalelor.

„Este o încercare de a găsi o alternativă naturală la metodele existente de combatere a stresului”, a explicat Czujkowska.

Proiectul vine într-un un moment oportun, deoarece cei trei elefanți au fost afectați de moartea unei femele alfa. Gradina zoologică monitorizează nivelul de stres al acestor exemplare prin verificarea nivelului lor de hormoni si prin observarea comportamentală. Va dura aproximativ doi ani până când echipa va avea rezultate concludente. Dacă va avea succes, inițiativa ar putea fi apoi testată și pe alte animale care trăiesc în captivitate.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri