Sari la conținut

Elicopter rusesc, prăbușit în largul arhipelagului norvegian Svalbard

Un elicopter rusesc la bordul căruia se aflau opt persoane s-a prăbuşit în mare, în largul arhipelagului norvegian Svalbard, au anunţat joi reprezentanţi ai serviciilor de salvare, relatează news.ro.

Midsummer In The Arctic Archipelago Svalbard

FOTO: Gulliver/Getty Images

Potrivit serviciilor de salvare din nordul Norvegiei, elicopterul se îndrepta către Barentsburg, a doua cea mai mare colonie din Svalbard, dinspre o colonie rusă cunoscută sub numele de Piramida.

Svalbard, care se află la mai bine de 800 de kilometri nord de Norvegia, către Cercul Polar, este faimos prin perisajul cu munţi acoperiţi de zăpadă, firduri şi gheţari.

Elicopterul s-a prăbuşit joi, la ora locală 15.30 (16.30, ora României), la 2-3 kilometri de Barentsburg, a precizat serviciul se salvare.

Potrivit Svalbardposten, prncipala publicaţie locală, s-a prăbuşit un elicopter rus ”Mili ” de tip Mi-8.

Un purtător de cuvânt al Centrelor comune de coordonare a salvării din nordul Norvegiei, Tore Hongset, a declarat pentru agenţia norvegiană de ştiri NTB că nu a primit vreun semnal SOS de la elicopter. „Din câte am auzit, este vorba despre o prăbuşire”, a declarat el.

Mai multe unităţi din cadrul Pazei de Coată şi de la guvernatorul local au fost trimise la locul presupusei prăbuşiri, iar spitale locale au fost plasate în alertă.

Trei persoane au murit în martie 2008, după ce un elicopter rus de tip Mi-8, la bordul căruia se aflau nouă persoane, s-a prăbuşit la aproximativ patru kilometri de Barentsburg.

Pe aceeași temă