Fanii lui Taylor Swift au reușit să provoace o activitate seismică record în timpul concertelor din Seattle

Data actualizării: Data publicării:
Fanii lui Taylor Swift au reușit să provoace o activitate seismică record în timpul concertelor din Seattle. Foto: Instagram/Taylor Swift
Fanii lui Taylor Swift au reușit să provoace o activitate seismică record în timpul concertelor din Seattle. Foto: Instagram/Taylor Swift

Fanii artistei americane Taylor Swift s-au distrat atât de tare la cele două concerte din Seattle ale cântăreței încât au provocat o activitate seismică echivalentă cu un cutremur cu magnitudinea 2,3, potrivit seismologului Jackie Caplan-Auerbach, scrie CNN.

„Swift Quake” a fost comparat cu „Beast Quake” din 2011, când fanii echipei Seattle Seahawks s-au bucurat atât de tare după înscrierea impresionantă a fundașului Marshawn „Beast Mode” Lynch, încât entuziasmul lor a fost detectat de același seismometru local ca și concertul Swift, a declarat Caplan-Auerbach.

1
Seismogramele compară activitatea seismică de la „Beast Quake” din 2011 cu activitatea înregistrată în timpul unuia dintre concertele susținute de Taylor Swift în iulie, la Seattle. Foto: CNN

„Am luat datele din ambele nopți ale concertului și am observat rapid că era în mod clar același model de semnale”, a spus ea, adăugând: „Dacă le suprapun unul peste altul, sunt aproape identice”.

Principala diferență între concertele din 22 și 23 iulie a reprezentat-o o întârziere de aproximativ 26 de minute la cel de-al doilea. „Am întrebat în jur și am aflat că spectacolul de duminică a fost întârziat cu aproximativ o jumătate de oră”, a spus Caplan-Auerbach.

Deși diferența de magnitudine dintre „Beast Quake” și „Swift Quake” este de doar 0,3, Caplan-Auerbach a spus că fanii cântăreței i-a învins pe fanii Seahawks. „Zguduirea a fost de două ori mai puternică decât la „Beast Quake””.

2
Seismograme suprapuse de la concertele din turneul „Eras” al lui Taylor Swift din 22 și 23 iulie. Foto: CNN

„Principala diferență este durata zguduirii”, a explicat Caplan-Auerbach. „Aplauzele după un eseu marcat durează câteva secunde, iar în cele din urmă se opresc. Este mult mai aleatoriu decât la un concert. Pentru Taylor Swift, am colectat aproximativ 10 ore de date în care ritmul muzicii a controlat comportamentul. Muzica, difuzoarele, ritmul. Toată această energie poate duce în pământ și îl poate zgudui”.

Taylor Swift a simțit și ea energia „cutremurătoare” a fanilor săi. Într-o postare pe Instagram, ea a mulțumit publicului din Seattle pentru „toate încurajările, țipetele, săriturile, dansurile, cântatul din toți plămânii”.

„A fost cu adevărat unul dintre weekendurile mele preferate dintotdeauna”, a adăugat ea.

Cele două concerte din Seattle fac parte din turneul „Eras”, primul său turneu din ultimii cinci ani, și care se apropie de final, De-a lungul acestui turneu, Taylor Swift a fost creditată pentru stimularea economiilor locale și pentru că a doborât un record de asistență în Pittsburgh, printre multe altele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri