Fanii musulmani ai literaturii erotice: Suspecţii de terorism de la Guantanamo citesc „Cincizeci de umbre ale lui Grey”

Data publicării:
50 shades

Suspecţii de terorism aflaţi în detenţie la Guantanamo citesc romane erotice: islamişti radicali care, teoretic, nu ar trebui să se delecteze cu astfel de lecturi, apreciază în mod deosebit trilogia „Cincizeci de umbre ale domnului Grey”, de E. L. James. Dezvăluirea a fost făcută de congresmeni americani la întoarcerea dintr-o vizită făcută la închisoarea de maximă securitate.

Cei mai mulţi deţinuţi de la Guantanamo sunt musulmani. Totuşi, cartea „50 de umbre ale domnului Grey” are mai mult succes după gratii decât Coranul. Romanul este o trilogie erotică şi spune povestea unei studente la filologie îndrăgostită pasional de Christian Grey, un tânăr şarmant, dar cu preferinţe amoroase ceva mai ieşite din comun. Mai mulţi parlamentari de peste ocean veniţi în vizită la Guantanamo au făcut această constatare, potrivit Huffington Post.

Trilogia erotică i-ar fi cucerit cu totul pe prizonieri, mulţi dintre ei militanţi islamişti radicali, oameni pentru care literatura erotică este un păcat de moarte. Cele trei volume au apărut în iunie 2011 şi s-a vândut în primele şase săptămâni de la lansare, doar în SUA, în 10.000.000 de exemplare. Tradusă în peste 30 de limbi, este cartea invocată cel mai des de englezoaice drept motiv de divorţ, potrivit presei din Marea Britanie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri