FOTO Tito, motanul pierdut în aeroport, este căutat de o țară întreagă. 20 de avocați s-au oferit să o ajute gratuit pe stăpână

Data publicării:
Untitled
Motanul Tito. Foto: Andrea Iturre/ Facebook

Circa douăzeci de avocaţi şi-au asumat apărarea în justiţie a drepturilor motanului Tito, care a fost pierdut în urmă cu aproape două săptămâni de compania aeriană de stat Boliviana de Aviacion (BoA), cu câteva minute înainte ca stăpâna sa să se îmbarce într-o cursă având ca destinaţie estul Boliviei, ea urmând apoi să călătorească în Irlanda cu animalul său de companie, scrie EFE.

Avocata Lenny Vargas a anunţat marţi că, pe bază de voluntariat şi fără a solicita niciun fel de onorariu, circa douăzeci de avocaţi au decis să se întâlnească pentru a analiza ce procedură va fi urmată împotriva companiei aeriene de stat care a pierdut motanul pe 8 decembrie, când stăpâna călătorea din Tarija (sud) spre Santa Cruz (est) şi căreia, odată ajunsă la destinaţie, i s-a comunicat că Tito se pierduse.

„Era imposibil ca pisoiul Tito să iasă din cuşca lui, iar explicaţia lor cum că, în momentul transportului către hangarul aeroportului, motanul a dispărut, are nevoie de clarificări”, a spus Vargas, conform Agerpres.

În plus, Vargas a criticat faptul că stăpâna felinei nu a fost anunţată imediat despre pierderea animalului de companie şi că operaţiunea de căutare a motanului a avut loc abia două zile mai târziu în Tarija, pierzându-se astfel „ore cruciale” pentru a găsi animalul.

Deocamdată, avocaţii urmează să se întâlnească pentru a stabili dacă se deplasează la Tarija pentru a ajuta la operaţiunile de căutare.

Între timp, stăpâna lui Tito, Andrea Iturre, a publicat un mesaj pe reţelele de socializare însoţit de fotografii cu motanul în care afirmă că „nu există moment al zilei în care să nu mă gândesc la el şi nici nu-mi pierd speranţa de a-l găsi”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Sunt sigură că vei toarce din nou şi îmi vei umple hainele cu fire de păr. Nu mă voi opri până nu te voi găsi şi nu ştiu ce s-a întâmplat cu tine, băieţel. Căutările continuă, vă rog să nu uităm că Tito este încă pierdut şi familia lui îl aşteaptă cu nerăbdare”, menţionează stăpâna felinei, potrivit unor fragmente din mesajul ei.

Tânăra a menţionat că Tito este un animal de terapie şi că a sosit în Bolivia în urmă cu câteva zile pentru a prelua felina şi a o duce în Irlanda.

La rândul său, compania aeriană de stat a oferit o recompensă de 500 de dolari pentru persoana care găseşte motanul, dar până în prezent nu există indicii despre locul în care se află Tito.

Săptămâna trecută, Autoritatea pentru Reglementarea şi Supravegherea Telecomunicaţiilor şi Transporturilor (ATT) a anunţat că a demarat o anchetă pentru a stabili faptele. ATT a avertizat totodată că va amenda compania aeriană BoA cu echivalentul a ceva mai mult de 10.000 de dolari.

Una peste alta, căutarea motanului Tito a devenit o chestiune de stat în Bolivia, acesta fiind în prezent căutat de un minister şi de nu mai puţin de patru instituţii, relata recent El Pais. Autorităţile boliviene au amplasat mâncare şi apă în perimetrul aeroportului din Tarija, pentru că, după cum a declarat însuşi ministrul lucrărilor publice, Edgar Montano, într-o conferinţă de presă transmisă în direct la postul naţional de televiziune, „pisoiului îi place tonul”. „Să sperăm că Tito va apărea”, a adăugat oficialul bolivian.

Cât despre Tito, motanul are trei ani, este castrat, cântăreşte între şase şi şapte kilograme, este alb cu tonuri de gri, are o pată de culoare gri închis pe nas şi răspunde atunci când este strigat pe nume.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri