Franța promite că renunță la metodele prin care puii sunt ciopârțiți de vii în tocătoare sau asfixiați în pungi de plastic

Data actualizării: Data publicării:
pui de o zi la o fermă
Foto: Getty Images

Franța va renunța, până la finele lui 2021, la controversatele practici prin care puii de sex masculin, aflați în număr prea mare în ferme, sunt ciopârțiți de vii în mașini de tocat sau îngrămădiți în pungi de plastic, până când mor asfixiați, informează CNN.

Anunțul a fost făcut de ministrul francez al Agriculturii, Didier Guillaume.

În prezent, pe plan mondial, miliarde de pui de sex masculin sunt sacrificați de fermele industriale, deoarece acești pui, după ce sunt folosiți doar pentru înmulțire, devin inutili, în condițiile în care producătorii preferă găinile, atât pentru ouă, cât și pentru carne.

Prin urmare, puii de sex masculin devin „redundanți” pentru producție și sunt aruncați, de vii, în tocătoare. În alte cazuri, fermierii preferă varianta sufocătorii puilor, care sunt îngrămădiți, de-a valma, în pungi de plastic până când mor asfixiați. Unii fermieri gazează, pur și simplu, păsările.

Ministrul Agriculturii din Franța a anunțat că aceste practici vor fi interzise, până la finele anului 2021.

„Trebuie să găsim o altă metodă, care să funcționeze la scară mare”, a spus ministrul, care a adăugat că Franța dorește și interzicerea practicii castrării, fără anestezic, a porcilor.

Reprezentanții industriei avicole au luat notă de declarația ministrului, dar atrag atenția că, momentan, nu există alte metode de ucidere a puilor și că perioada de grație de 2 ani, până la care astfel de practici vor fi interzise, este prea scurtă.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri