Sari la conținut
News Alert

Furtuna istorică n-a mai ajuns la New York. Meteorologii și autoritățile sunt ținta ironiilor

Vremea rea pentru care newyorkezii se pregăteau intens de câteva zile nu a provocat mari probleme până acum. Oraşul New York a fost ocolit de furtuna de zăpadă. Nu la fel de norocoşi sunt locuitorii din Boston. Şi, în orice caz, vieţile a milioane de oameni au fost date peste cap, din cauza restricţiilor de circulaţie. Chiar dacă unii fac haz de necaz, pericolul nu a trecut. Furtuna va continua până sâmbătă.

Autoritățile de la New York și-au apărat marți decizia extremă de a închide aproape orașul în așteptarea furtunii care, însă, a cruțat metropola americană și a lovit mai la est și în nord, în regiunea Boston. Guvernatorul a arătat că deciziile s-au luat ca măsuri de precauție.

Circulația a început să se reia, inclusiv transportul în comun, tunelurile, podurile și parcurile au fost redeschise. Și școlile își vor relua miercuri cursurile.

Meteorologii și autoritățile anunțaseră până la 60 de cm de zăpadă în câteva ore, dar au căzut numai 25 de cm în Central Park și 28 de cm pe aeroportul LaGuardia.

Cu toate acestea, numeroase magazine au rămas închise marți, la fel și școlile, muzeele, sediul ONU.

Cel mai afectat oraş de furtuna de zăpadă care a lovit nord-estul Statelor Unite a fost Boston. Circulaţia în metropolă a fost paralizată din cauza stratului de zăpadă care depăşea jumătate de metru. Autorităţile au intervenit pentru deszăpezire, iar în câteva ore circulaţia rutieră a fost reluată pe unele şosele şi autostrăzi. Totuşi, unii nu s-au lăsat intimidaţi şi au pornit la drum la costum şi cravată.

De la New York, un telespectator Digi24 ne-a trimis fotografii. Aici, stratul de omăt nu a ajuns aproape de un metru, aşa cum estimau meteorologii, însă locuitorii metropolei americane au avut de-a face cu vântul puternic care a viscolit zăpada. Maşinile nu au avut voie să circule, iar bulevardele arhipline de obicei au devenit brusc goale.

Între timp, la New York şi New Jersey autorităţile au ridicat restricţiile rutiere impuse înainte de izbucnirea furtunii.

Mulţi au criticat reacţiile şi avertismentele autorităţilor. „Cred că au exagerat. Am mai trecut prin asta. Avem o iarnă plăcută până acum”, spune un newyorkez.

Alţii au mers şi mai departe şi au făcut haz pe reţelele de socializare de măsurile exagerate. „Iată acel moment în care nu avem niciun pic de zăpadă în ceea ce trebuia să fie cel mai istoric viscol", scrie un utilizator pe Twitter.

Un alt utilizator a postat pe contul său de pe aceeaşi reţea: „În Ohio, nici măcar nu ne-am fi chemat copiii în case pe o astfel de vreme".

Autorităţile avertizează însă că pericolul nu a trecut pentru că furtuna de zăpadă va continua întreaga săptămână.