Imagini rare cu răpirea miresei, tradiție în Kazahstan

Data publicării:
mireasa rapita kazahstan

Sursa foto: Europa Liberă

O tânără îmbrăcată în roșu le spune celor care au răpit-o, adică rudele viitorului soț, „De ce mă țineți? Despre ce vorbiți?”. Mai mulți bărbați și femei, de diverse vârste, încearcă să o acopere cu o eșarfă albă, simbolul acceptării cererii în căsătorie. Când oferta este clar refuzată, sunt folosite diverse metode pentru a o face să se răzgândească: este împinsă, pălmuită, trasă de păr. „Ar trebui să-ți fie rușine”, îi strigă un bărbat tinerei care se opune cu toate puterile. „Nimeni de aici nu te ascultă”, i se răspunde femeii care urlă.

Urmăriți imaginile AICI.

Imaginile au fost postate pe Facebook de bărbat care a spus că a înregistrat scena cu telefonul mobil în districtul Maktaaralsk din Kazahstan. El povestește că până la urmă fata a fost de acord cu „cererea” în căsătorie și de atunci a făcut și un copil, relatează Europa Liberă.

Persoana care a postat clipul subliniază că răpirea miresei este un fenomen în Kazahstan, țara sa de origine, dar, pe măsură ce imaginile sunt văzute de tot mai mulți oameni, indignarea crește. „Este o rușine, o încălcare a drepturilor omului, nu te poți juca așa cu viața cuiva”, a comentat un bloogger din Kazahstan. El povestește că două dintre prietenele sale au fost răpite pentru a se căsători, iar ambele căsătorii s-au încheiat după nu foarte mută vreme „Una dinte fete avea 19 ani când trei bărbați au răpit-o, în plină zi, și au dus-o la casa mirelui. Ca și în imaginile de acum, prietena mea a strigat după ajutor, dar mama mirelui a împiedicat-o să fugă”, a povestit el. 

Tradiția datează de secole, dar în timpurile vechi se făcea cu consimțământul miresei, Astăzi implică de obicei un bărbat singur care altfel nu și-ar fi putut găsi mireasă. În general sunt vizate persoane străine, iar mirele reușește astfel și să scape de o petrecere costisitoare de nuntă. 

Victimele răpirii miresei nu cer ajutorul autorităților, cu toate că astfel de acte sunt considerate infracțiuni în Kazahstan și se pedepsesc cu până la șapte ani de închisoare. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri