Împușcături într-o bază militară din Washington DC. 12 oameni au fost uciși, după ce un veteran de război a deschis focul

Data publicării:
marina americana

Actualizare ora 3:00 Atacatorul este un veteran de război decorat, informează presa americană. 

Actualizare ora 23.00 Cel puțin 12 oameni au murit și patru au fost răniți în atacul din complexul marinei americane de la Washington. Unul dintre cei decedați în timpul schimbului de focuri a fost identificat. Se numește Aaron Alexis, potrivit presei americane, și ar fi avut un contract cu armata americană. Acesta a fost ucis, din câte se pare, acolo unde a avut loc atacul. Avea 34 de ani și era din Texas.

Focul a fost deschis în jurul orei 8.20.

Numărul atacatorilor nu este, însă, clar.

Poliția căuta inițial doi „potențiali” suspecți, dar a anunțat ulterior că unul dintre ei nu mai este considerat suspect. Este căutat în continuare un bărbat de culoare, de 40-50 de ani, îmbrăcat într-un costum kaki și care a fost văzut cu o pușcă.

La Casa Albă, președintele Obama a anunțat că regretă o nouă „ucidere în masă” și a transmis condoleanțe. 

-------------------------------

Inițial, poliţia americană a anunţat că agresorul s-a blocat într-o clădire a complexului militar. Potrivit forţelor de ordine, cel puţin trei focuri de armă au fost trase în incident, iar o femeie a fost rănită, dar încă nu se ştie cât de grav.

Autorităţile au spus că ar putea exista şi alte victime. Reprezentanţii marinei americane au declarat că în clădire lucrează cel puţin trei mii de oameni.

Zeci de ambulanţe şi agenţi de poliţie se află la faţa locului, în timp ce zona este supravegheată cu ajutorul unor elicoptere. Complexul US Navy se află în apropiere de sediul Congresului american. Câteva școli din zonă au fost izolate și închise.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri