Incendiu uriaș într-o închisoare supraaglomerată din Indonezia. Cel puțin 40 de morți

Data actualizării: Data publicării:
Police and hospital officials store body bags of dead victims at a morgue in a local general hospital in Tangerang on September 8, 2021, after a prison fire broke out and killed 41 inmates
Victime ale incendiului din închisoarea indoneziană. Foto: Profimedia

Un incendiu a izbucnit miercuri dimineață într-un sector supraaglomerat dintr-o închisoare din provincia indoneziană Banten, omorând cel puțin 40 de oameni și rănind alte câteva zeci, a anunțat un purtător de cuvânt al guvernului de la Jakarta, potrivit Reuters.

Incendiul, care a izbucnit între 1 și 2 dimineața în Sectorul C al închisorii din Tangerang, a fost stins, iar autorităîțile evacuau deținuții, a declarat, Rika Aprianti, purtătoare de cuvânt a Ministerului Justiției și Drepturilor Omului.

„Cauza incendiului este investigată”, a spus ea.

În sectorul care a luat foc sunt închiși condamnații pentru trafic de droguri și are o capacitate de 122 de locuri. Purtătoarea de cuvânt nu a spus câți deținuți se aflau în sector în momentul izbucnirii incendiului, însă a confirmat că era supraaglomerat.

Închisoarea din Tangerang, un oraș industrial în apropiere de Jakarta, „găzduiește” peste 2.000 de deținuți, cu mult peste capacitatea ei de 600 de locuri, potrivit datelor guvernului indonezian.

Postul Kompas TV, care a prezentat imagini cu pompieri luptându-se cu flăcările uriașe care au cuprins închisoarea, a relatat că incendiul s-a soldat cu 41 de morți și opt răniți grav.

„Prima suspiciune este legată de un scurtcircuit la o instalație electrică”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției, Yusri Yunus, pentru Metro TV. Postul tv citează un raport al poliției care a înregistrat 73 de deținuți cu răni ușoare.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri