India susţine că a dejucat un atac cibernetic chinez

Data publicării:
Laptop cu cifre și steagul Chinei.
India susţine că a dejucat un atac cibernetic chinez. Foto: GettyImages

India a afirmat joi că a dejucat un atac cibernetic lansat de hackeri chinezi şi care viza reţeaua de distribuţie electrică indiană de lângă frontiera ce separă cele două cele mai populate ţări din lume, informează AFP.

"Două tentative ale unor hackeri chinezi au vizat fără succes reţeaua de distribuţie electrică lângă Ladakh" (nord), a declarat pentru presă ministrul indian al energiei R.K.Singh, la New Delhi.

India a desfăşurat un sistem de apărare pentru a preveni aceste atacuri cibernetice, a explicat ministrul.

Cu o zi înainte, organizaţia specializată în informaţii Recorded Future, cu sediul în SUA, a subliniat că reţeaua de distribuţie electrică a Indiei a fost ţinta a cel puţin şapte atacuri în ultimele luni.

„Aceste tentative au vizat în nordul Indiei zona apropiată de frontiera disputată sino-indiană la Ladakh”, a afirmat Recorded Future, care a transmis aceste informaţii autorităţilor indiene.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Zhao Lijian, a negat că Beijigul a lansat asemenea atacuri cibernetice. „Noi nu vom susţine niciodată asemenea activităţi”, a declarat el.

La aproape un an şi jumătate după confruntări în regiunea Ladakh, care s-au soldat cu cel puţin 20 de morţi printre soldaţii indieni şi patru de partea chineză, India şi-a întărit apărarea de-a lungul frontierei care separă Arunachal Pradesh de Tibet, o zonă de puternice tensiuni cu China, mai notează AFP, citată de Agerpres.

Cele două naţiuni nucleare rivale trimit în mod regulat patrule în zonele revendicate sau controlate de cealaltă. India acuză China că stabileşte colonii permanente în apropiere de frontiera comună.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri