Israelul suspendă purtarea în public a măștilor, din cauza caniculei

Data publicării:
getty autobuz fata masca
Sursa foto: Getty Images

Israelul a suspendat temporar marţi cerinţa de a purta măşti în public, ca răspuns la un val de căldură ce a cuprins ţara, informează dpa, potrivit Agerpres.

Cerinţa de a purta măşti va fi relaxată până cel puţin vineri, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Elevii nu mai sunt obligaţi să poarte măştile în timp ce se află la şcoală, iar cerinţa a fost de asemenea suspendată în clădirile care nu au aer condiţionat, a precizat ministerul.

Cu toate acestea, acoperirea feţei cu măşti trebuie să continue în locurile unde oamenii se adună.

Anunţând decizia, ministrul sănătăţii Yuli Edelstein a subliniat că, deşi măsurile de protecţie împotriva coronavirusului trebuie luate în serios, "valul de căldură poate fi el însuşi periculos".

Măsura a fost luată în consultare cu cadrele medicale, a adăugat el.

Serviciul meteorologic israelian a emis avertizări de caniculă pentru mai multe regiuni pentru restul săptămânii, în timp ce se aşteaptă ca temperatura să urce la 40 de grade Celsius până vineri.

Israelienii aşteaptă cu nerăbdare unele măsuri de relaxare miercuri, când urmează să se redeschidă 136 de plaje, în conformitate cu norme stricte de igienă.

Israelul a confirmat până acum 16.650 de cazuri de coronavirus şi 277 de decese legate de virus, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri