La 96 de ani şi-a împlinit visul de a merge la liceu

Data publicării:
guadalupe

Guadalupe Palacios, o femeie din Mexic în vârstă de 96 de ani, şi-a văzut visul împlinit săptămâna aceasta după ce a intrat la liceu, la doar patru ani după ce a învăţat să scrie şi să citească, scrie AFP.

guadalupe
FOTO: sipse.com

Bătrâna a început cursurile luni, într-o şcoală din statul Chiapas (în sud), făcându-şi apariţia printre elevii care i-ar putea fi strănepoţi şi remarcându-se nu doar prin părul său alb, ci şi printr-un entuziasm deosebit.

''Sunt gata să dau totul. Astăzi este o zi minunată'', a declarat proaspăta liceană, îmbrăcată în uniformă şcolară - fustă neagră şi tricou alb -, la care a asortat, într-o notă personală, un pulover roz decorat cu perle.

''Doamna Lupita'', cum este denumită cu afecţiune, a fost primită cu urale în şcoala numărul doi din Tuxla Gutiérrez, capitala statului Chiapas.

După ce s-a aşezat în bancă, bătrâna a luat cu meticulozitate notiţe la chimie şi matematică şi a participat chiar şi la cursul de dansuri tradiţionale.

Guadalupe a crescut în sărăcie şi şi-a petrecut copilăria ajutându-şi familia să cultive porumb şi fasole în loc să meargă la şcoală.

După aceea, a devenit vânzătoare de carne de pui în pieţe, s-a căsătorit şi a avut şase copii.

Când a împlinit 92 de ani, bătrâna s-a decis să înveţe să citească în cadrul unui program de alfabetizare. Cu zâmbetul pe buze, Guadalupe spune că acum ''poate să le scrie o scrisoare nepoţilor ei''.

În 2015, a început şcoala primară şi a urmat un program intensiv. Visul său este să termine liceul înainte de împlinirea vârstei de 100 de ani şi să devină educatoare la creşă.

''M-au întrebat dacă vreau să merg şi la facultate şi am spus că nu, pentru că nu mă mai pot deplasa singură'', mărturiseşte liceana.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri