Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi prietenul său, baschetbalistul Dennis Rodman, într-o fotografie aparent trucată

Data publicării:
rodman

Într-o fotografie ce surprinde o discuţie între liderul Kim Jong-un şi prietenul său, baschetbalistul american Dennis Rodman, apare o a treia mână în dreptul americanului. Este un semn că fotografia ar fi trucată, spun experţii în materie. Dennis Rodman, apropiat al liderului de la Phenian, a avut un acces de furie în faţa jurnaliştilor, care i-au cerut informaţii despre un misionar american încarcerat în Coreea de Nord.

Fotografia în cauză a pus sub semnul întrebării toate imaginile date publicităţii în timpul vizitei lui Dennis Rodman la Phenian şi, mai ales, scopul acestei întrevederi. Au existat speculaţii că fostul sportiv ar fi mers în Coreea de Nord ca emisar al statului american în încercarea de a obţine eliberarea unui misionar, Kenneth Bae, încarcerat în statul comunist totalitar de anul trecut.

Ştiţi ce? Vă voi arăta ce am făcut, ca să vedeţi cu ochii voştri”, a replicat iritat Dennis Rodman.

Vizibil enervat de întrebările jurnaliştilor, în timpul escalei în Beijing, Rodman a arătat spre camere fotografiile realizate în Coreea de Nord.

Dennis Rodman a făcut călătoria după ce Phenianul a anulat vizita unui emisar al administraţiei americane cu scopul de a discuta eliberarea misionarului Kenneth Bae, ceea ce a alimentat speculaţiile că ar fi avut o misiune specială.

Vă spun ceva: întrebaţi-l pe Obama”, a repetat Rodman de trei ori. „Întrebaţi-o pe Hillary Clinton. Întrebaţi-i pe ticăloşii ăia” ce s-a întâmplat cu misionarul, a spus el.

După un timp, ceva mai calm, Rodman a explicat din nou că subiectul vizitei sale a fost baschetul şi că dictatorul nord-coreean îi este un foarte bun prieten: „Este prietenul meu pe viaţă. Nu mă interesează ce credeţi voi despre el. Nu-mi pasă ce cred oamenii, ce crede toată lumea despre el. E prietenul meu şi aţi văzut asta în fotografii. E prietenul meu”, a repetat baschetbalistul.

Kim Jong-un are o pasiune pentru baschet încă din anii studenţiei, petrecuţi în Elveţia. La acel moment, era un mare fan al echipei lui Dennis Rodman, Chicago Bulls. L-a cunoscut pe fostul baschetbalist la începutul acestui an, când jucătorul a acceptat o invitaţie a dictatorului şi a făcut o primă vizită în Coreea de Nord. Dennis Rodman a devenit astfel, în februarie, singurul american care s-a întâlnit cu tânărul lider, care i-a succedat la putere tatălui său la sfârşitul lui 2011.

În luna mai, baschetbalistul a postat pe contul său de Twitter următorul mesaj: „Adresez un apel Liderului Suprem al Coreei de Nord, sau Kim, cum îi spun eu, să îmi facă o favoare şi să îl elibereze pe Kenneth Bae”.



Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri