MAE: România analizează posibilitatea intrării în misiunea din Mali, prin Uniunea Europeană

Data publicării:
titus 20corlatean 20resized 20mfax-44368

Bucureştiul urmează să ia o decizie în acest sens, a spus Titus Corlăţean.

Ministrul a făcut această declaraţie la Bruxelles, după reuniunea extraordinară a Uniunii Europene. El a spus că va recomanda oficialilor de la Bucureşti să se ia o decizie în acest sens.

Anunţul ministrului vine în contextul în care miercuri seară, un grup de insurgenţi au luat 41 de ostatici în Algeria, ca răspuns la intervenţia militară a Franţei în Mali. Se vehiculează că cel puţin un român s-a aflat în rândul ostaticilor, iar potrivit unor informaţii, acesta ar fi murit.

Gruparea teroristă, apropiată de Al Qaida, a revendicat atacul de la baza petrolieră algeriană din Amenas, aflată la aproximativ 1.300 km de capitala Alger.

Misiunea militară în Mali, iniţiată de Franţa, va continua probabil alături de aliaţi

Trupele franceze au intervenit săptămâna trecută în sprijinul guvernului din Mali, care luptă cu trupele de rebeli islamişti. Un lider al acestora din urmă a anunţat imediat că se va răzbuna pentru intervenţia militară franceză şi a ameninţat cu represalii atât în Mali, cât şi în Africa de Nord şi Europa. În consecinţă, în Franţa au fost întărite măsurile de securitate.

După primele zile, Franţa a făcut apel la susţinere internaţională pentru acţiunea sa împotriva insurgenţilor bine înarmaţi care, anul trecut, au ocupat nordul saharian al statului Mali.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri