Sari la conținut

Manifestaţie împotriva imigranților în Polonia

Protestatarii au aprins fumigene şi au mărşăluit până la sediul Parlamentului local, pentru a denunţa ceea ce ei numesc invazia islamică în Polonia.

Organizatorii preconizau că 30.000 de oameni vor participa la demonstraţie, dar poliţiştii au anunţat că la miting au fost de şase ori mai puţini.

În ciuda faptului că, iniţial, s-a opus planului Comisiei Europene, Polonia a votat în ultimul moment „pentru”. Finlanda a fost singura ţară care s-a abţinut, iar România, Cehia, Ungaria și Slovacia au votat „împotrivă”.

Polonia ar trebui să primească 9.287 de azilanţi, în următorii doi ani, dintre cei 160.000 de refugiaţi, potrivit sistemului obligatoriu de cote, care are ca criterii populaţia.

Legislaţia europeană spune că, dacă un stat membru nu este de acord cu politica privitoare la imigraţie impusă de Uniune, are dreptul să facă apel în Consiliul European. Şi asta, în cazul în care crede că principiile fundamentale ale securităţii sale sociale şi ale sistemului său legal sunt ameninţate de imigranţi. O altă soluție ar fi să conteste decizia la Curtea Europeană de Justiție. Cehia a anunțat într-o primă fază că va recurge la această cale, dar ulterior a renunțat. 

Pe aceeași temă

Cai troieni?

Şeful formal şi şeful real al Guvernului de la Bucureşti au păşit într-un teritoriu cu numeroase necunoscute, în care...