Masacru într-un oraș italian. Un inginer și-a măcelărit familia și a lăsat bilete în care le-a spus polițiștilor unde sunt cadavrele

Data actualizării: Data publicării:
colaj cu o familie cu un baiat adolescent
Un inginer italian și-a măcelărit familia și a lăsat bilete în care le-a spus polițiștilor unde sunt cadavrele FOTO: today.it

Un inginer italian de 67 de ani a șocat toată țară după ce și-a măcelărit toată familia, iar la final s-a sinucis. Martino Benzi a lăsat în urma sa și niște bilete, iar în unul din ele Benzi le spune anchetatorilor unde sunt cadavrele victimelor.

Miercuri dimineață, Martino Benzi, de 67 de ani, și-a înjunghiat mortal soția, Monica Berta, de 55 de ani, și fiul, Matteo, de 17 ani, în casa lor din Alessandria, regiunea Piemont. Apoi s-a spălat, și-a schimbat hainele, a scris un bilet, și s-a dus să-și ucidă și soacra, Carla Sciffo, de 78 de ani, care locuia într-un cămin de bătrâni, iar în final s-a sinucis. Cei care i-au cunoscut spun că erau „o familie perfectă”, relatează today.it.

Motivul crimelor nu este cunoscut, însă presa locală speculează că ar fi de natură economică. Acasă, unde i-a ucis pe soția și pe fiul său, a lăsat un bilet pe masa din bucătărie: „Sunt ruinat. Nu mai există scăpare... Vina este numai a mea". Însă anchetatorii spun că mesajul este interpretabil și că adevăratul motiv urmează să fie determinat după anchetă. Între timp, sunt verificate conturile familiei și toate tranzacțiile financiare din ultima perioadă. 

Inginerul italian și-a plănuit crimele până la cel mai mic detaliu

Criminaliștii spun că toate victimele au fost înjunghiate în gât, însă nu este clar de câte ori au fost lovite. Din toate probele adunate până în momentul de față s-a tras concluzia că Benzi a acționat cu calm, metodic, după un plan pus la punct în cele mai mici amănunte, din timp.

După ce și-a ucis soția și fiul adolescent dimineața devreme, inginerul s-a schimbat, a făcut curățenie în casă, s-a așezat la masă ca să scrie un bilet care să le dea un indiciu polițiștilor, după care a plecat spre azilul în care locuia soacra lui. A salutat-o și a invitat-o la o plimbare în grădină, ca de fiecare dată când mergea să o vadă. Cei doi s-au așezat la un moment dat pe o bancă. Acolo bărbatul i-a tăiat gâtul Carlei Sciffo, după care și-a înfit cuțitul în propriul gât. Lângă el, pe bancă, a lăsat un bilet pentru anchetatori: „Mergeți acasă la mine, îi veți găsi pe ceilalți”.

Cine a fost Martino Benzi

Martino Benzi a fost inginer, absolvent al Politehnicii din Torino, proprietar al unei firme de consultanță și design IT. Scria și pe bloguri despre viața profesională și personală. A lucrat pe cont propriu, de acasă.

Monica Berta, soția lui, avea un loc de muncă într-o localitate din apropiere. A fost bolnavă de leucemie și a stat o perioadă lungă în spital, dar era fericită că învinsese boala. Fiul celor doi, Matteo, în vârstă de 17 ani, era elev la liceul, iar colegii și profesorii spun că era conștiincios și retras, dar foarte apreciat de toată lumea.

Martino Benzi are doi frați care locuiesc în Spinetta Marengo, un oraș situat la câteva zeci de kilometri distanță de Alessandria. De asemenea, mama lui în vârstă de 93 de ani locuiește tot în Spinetta Marengo. Miercuri, după descoperirea celor patru cadavre, anchetatorii s-au asigurat că aceștia erau în siguranță.

Ancheta în cazul masacrului din Alessandria este în plină desfășurare. După ce au analizat telefoanele celor decedați și conturile bancare, polițiștii nu sunt siguri că „sunt ruinat” - ceea ce a scris Benzi pe unul din biletele lăsate - indică neapărat un motiv de natură financiară.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri