Mătuşa lui Kim Jong-un s-ar fi sinucis

Data publicării:
kim jong un news.cn 1

Potrivit publicaţiei sud-coreene Chosun Ilbo, care citează o sursă guvernamentală sud-coreeană, Kim Kyong-hui, care nu a apărut în public în ultima perioadă, fie s-a sinucis, fie a murit în urma unui atac de cord.

„Sunt multe zvonuri cu privire la Kim Kyong-hui, dar nu suntem în măsură să confirmăm vreunul dintre ele”, a declarat un alt oficial guvernamental, relatează Mediafax. 

Kim Kyong-hui este singura soră a fostului lider nord-coreean Kim Jong-il şi fiica lui Kim Il-sung, fondatorul regimului.

Ea a fost văzută ultima dată în public la marcarea a 65 de ani de la crearea Coreei de Nord, pe 9 septembrie, şi alături de Kim Jong-un şi soţia acestuia Ri Sol-ju la un spectacol muzical, pe 10 septembrie. În pofida execuţiei puternicului ei soţ, considerat „eminenţa cenușie” a regimului, numele eia apărut pe o listă cu demnitari care au organizat funeraliile unui oficial de rang înalt din cadrul partidului unic, decedat la jumătatea lui decembrie, lucru care a determinat serviciile sud-coreene de informaţii să presupună că era în viaţă la data respectivă.

Însă Kim Kyong-hui nu a fost prezentă la comemorarea a doi ani de la decesul lui Kim Jong-il, pe 17 decembrie, lucru care a condus la apariţia unor speculaţii potrivit cărora era bolnavă sau a fost izolată.

Kim Kyong-hui, născută în 1946, pare că a suferit, scrie Chosun Ilbo, de alcoolism şi depresie, din cauza problemelor în căsnicie şi după ce fiica ei s-a sinucis în 2006.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri