Meleşcanu: Mutarea ambasadei la Ierusalim ne-ar putea afecta candidatura la Consiliul de Securitate ONU

Data actualizării: Data publicării:
MAE - ROMANIA - CROATIA
Teodor Melescanu face declaratii de presa la sediu MAE, marti, 14 martie 2017. Inquam Photos / George Calin

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, miercuri, în Comisia de politică externă a Camerei Deputaţilor, că o decizie de mutare a Ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim ar putea afecta candidatura României în 2019 pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

Fostul premier Victor Ponta, membru al comisiei, l-a întrebat dacă va fi afectată candidatura României la Consiliul de Securitate al ONU în 2019 de anunţul privind intenţia de a muta Ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

„În legătură cu candidatura noastră la Consiliul de Securitate este unul dintre elementele de analiză. Într-adevăr, există posibilitatea să fie afectată această campanie. Noi avem cam 43 de state arabe şi musulmane cu care avem încheiate înţelegeri reciproce de a ne sprijini, inclusiv pentru candidatura noastră la Consiliul de Securitate. Va trebui să vedem în ce măsură lucrurile vor evolua într-o direcţie sau alta”, a răspuns ministrul de Externe.

El a subliniat că deocamdată este declanşat un proces de evaluare a oportunităţii unei decizii de mutare a ambasadei şi nu a dorit să comenteze declaraţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, care a declanşat dezbaterea publică pe acest subiect şi care a vorbit iniţial despre o decizie asumată. Meleşcanu a spus doar că orice om politic trebuie să îşi asume declaraţiile pe care le face.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri