Momentul în care o doctoriță din China s-a lăsat injectată cu un vaccin pentru coronavirus netestat

Data publicării:
medic China
FOTO: Weibo

O doctoriță din China a uimit oameni din întreaga lume atunci când s-a lăsat injectată cu un vaccin pentru coronavirus încă netestat.

Cercetătorii din țară au încercat cu insistență să găsească o modalitate de a combate COVID-19, însă, de regulă, durează luni până se ajunge la un rezultat, după care acesta este supus la tot felul de teste, inclusiv pe animale, înainte de a fi aprobat.

Dar Chen Wei a ars câteva etape și a folosit vaccinul neaprobat pe ea, relatează LadBible.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În fața unui fotograf, femeia de 54 de ani a fost injectată cu vaccinul de către o persoană care purta un echipament complet de protecție.

Epidemiolog de renume mondial și general în Armata Populară de Eliberare a Chinei, Chen Wei a dorit să arate că țara ei se mișcă rapid cu vaccinul contra coronavirusului. Potrivit aceleiași surse, alți șase membri ai echipei medicale au primit vaccinul.

Imagini ale „evenimentului” au fost postate pe pagina armatei de pe o rețea socială chineză - Weibo. Postarea, însă, a fost ștearsă ulterior.

Într-un interviu acordat pentru televiziunea de stat din China, Chen a spus: „Facem tot ce putem pentru a dezvolta vaccinul. Trebuie să ne străduim să aducem vaccinul și să oferim suport tehnic puternic pentru câștigarea acestei bătălii."

Wei a câștigat titluri în întreaga lume, făcând parte din echipa care a dezvoltat primul vaccin împotriva Ebola, în 2014. De asemenea, a contribuit la combaterea focarului SARS, la începutul anilor 2000.

Chen și echipa ei au lucrat, la Institutul de Virusologie din Wuhan, la un tratament care ar putea ajuta la creșterea imunității unei persoane în fața coronavirusului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri