Motivul pentru care antrenorul de fotbal i-a dus pe cei 12 copii în peștera din Thailanda, unde au rămas blocați

Data actualizării: Data publicării:
Ekkapol Ake Chantawong
Ekkapol Ake Chantawong, 25 de ani (Foto: Facebook)

Timp de 17 zile, 12 băieți din Thailanda, cu vârste cuprinse între 11 și 16 ani, au stat blocați într-o  peșteră inundată din nordul țării. Au intrat acolo conduși de antrenorul lor de fotbal, Ekapol Chanthawong, în vârstă de 25 de ani.

Ekkapol Ake Chantawong
Ekkapol Ake Chantawong, 25 de ani (Foto: Facebook)

Chanthawong i-a condus pe băieți 4 kilometri, prin culoarele întortocheate și înguste ale peșterii, pentru un ritual de inițiere în cadrul căruia cei 12 băieți și-au scris numele pe peretele grotei. Se întâmpla în data de 23 iunie.

Din păcate, ploile musonice i-au blocat pe băieți în peșteră. Salvatorii i-au găsit abia în data de 2 iulie. Ultimii patru copii au fost scoși din peșteră ieri, alături de tânărul lor antrenor.

În ciuda faptului că i-a pus în pericol pe cei 12 băieți, este puțin probabil ca antrenorul să fie cercetat penal, au declarat avocați din Thailanda contactați de Business Insider. În aceasta țară din Asia, legea ia în considerare și intenția persoanei acuzate. În acest caz, antrenorul, fost călugăr, nu a vrut să le facă rău copiilor.

În plus, este puțin probabil ca părinții să depună plângere pe numele bărbatului, pe care îl apreciază, mai ales după ce au aflat că și-a cedat mâncarea copiilor și i-a învățat să mediteze, ajuntându-i astfel să-și păstreze calmul.

Cu toate acestea, șeful secției de poliție din juristicția unde s-a întâmplat incidentul a declarat că încă nu exclude cercetarea antrenorului.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri